Stefania este o invingatoare

Ianuarie 22, 2012 at 8:45 pm Lasă un comentariu

“Un caz rar, atipic, dar cu rezultate bune” , astea sunt vorbele unui doctor din Italia.

Rezultatul biopsiei a iesit negativ, adica Stefania nu mai are noduli tumorali maligni, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa facem alta interventie chirurgicala pentru moment. Vom continua chimioterapia pana la sfarsitul lunii mai 2012 si apoi vom fi doar sub observatie.

Faptul ca nu mai exista noduli nu inseamna ca nu exista riscul sa mai existe celulule. De aceaa medicii considera ca trebuie terminat protocolul inceput in luna august 2011 (cel mai agresiv),  iar apoi vom continua cu un protocol mai usor. Ne vom consulta si cu medicii de la Cluj si vom stabili forma finala a tratamentului. Maine avem prima cura la Cluj dupa intoarcerea din Italia.

Stefania a depasit cu bine interventia  si cura de chimioterapie pe care am facut-o acum in Italia imediat dupa  interventie.

Sincer va spun ca atunci cand ne-au spus ca rezultatele la biopsie sunt negative am zis ca numai Dumnezeu a facut o minune cu Stefania, ceea ce inseamna ca EL o iubeste si o apara si va avea grija de ea, pentru ca ea sa fie alaturi de noi.

Nu pot sa uit nici acum cand, in august 2011, medicii romani spuneau ca nu pot salva rinichii Stefaniei si ca,  daca ii scot, nu va rezista mai mult de 6 luni de zile. Am jucat si ultima carte si am inceput protocolul mai agresiv care nu stiam daca va da rezultate, daca Stefania va rezista la acest protocol.

 Am riscat cu acest protocol mai ales ca la biopsia de la Iasi a indicat histologie nefavorabila iar primul protocol nu a dat rezultatele dorite, confirmand histologia nefavorbila, adica riscul de a nu raspunde la tratamentul cu citostatice. Dar noi am insistat sa luptam cu aceasta boala crunta.  

Apoi medicii din Italia ne-au dat sanse doar pentru o parte din rinichiul drept (avand in vedere situatia de atunci), iar acum Stefania are ambii rinichi si speram ca va fi totul bine.

E adevarat ca  mai are de suportat cateva luni de chimioterapie dar sansele pentru un happy  end  sunt mult mai mari. 

Greul nu s-a terminat mai ales ca imunitatea ei este scazuta si curele care vor trebui facute vor fi greu de suportat, dar  vom incerca sa facem tot posibilul ca ea sa indure cat mai usor si bine aceste cure. Important este ca stim ca suntem pe un drum bun, ca nu va mai trece peste o alta interventie chirurgicala si ca avem ambii rinichi.

Peripetii au fost destule si in Italia, si de luat decizii dure de ultim moment dar Dumnezeu ne-a ajutat sa le depasim pana la urma pe toate cu bine.

Noi va multumim inca o data tuturor pentru tot ce ati facut pentru noi  si vreau in incheiere sa va indemn sa-i  multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa o vindecam pe Stefania.

Dumnezeu sa va apere pe toti de rele si mai ales de boala, ca restul le depasim daca suntem sanatosi.

Mirela

Reclame

Entry filed under: Povestea noastra.

Vesti din Italia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ajutor pentru Stefania

Va rugam sa ne ajutati, cu un sfat, cu o experienta, cu o suma de bani, cat de mica, sau macar transmiteti cat mai multor persoane un link catre blogul nostru, pentru a da o sansa la viata acestui copil si o sansa de a ne bucura, pe noi toti, cu zambetul ei. Multumim, din suflet de copil

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 4 urmăritori


%d blogeri au apreciat asta: