Povestea Stefaniei

Suntem parintii Stefaniei, de 1 an si 3 luni diagnosticata cu nefroblastom bilateral cu predominanta blastemala (tumoare renala maligna bilateral cu risc de grad inalt III – multiple formatiuni canceroase pe ambii rinichi).

La varsta de 10 luni, pe 30 aprilie 2011, la un control de rutina s-a depistat ceva palpabil in partea stanga. Intr-o prima faza medicul din Bacau, de unde si suntem de altfel, a crezut ca este splina marita si a vrut sa o vada la un ecograf. La ecograf s-a depistat ca rinichii sunt foarte mariti si cu multiple formatiuni pe ei. De la Bacau ne-au trimis la Iasi unde am facut o serie de investigatii, ecograf, CT (computer tomograf), si biopsie si s-a pus dignosticul de tumori renale nodulare bilateral si anume nefroblastom bilateral cu predominanta blastemala.

S-a hotarat inceperea chimioterapiei in data de 19 mai 2011 la Iasi. In Iasi ni s-a spus ca nu au mai avut caz ca al nostru si atunci am continuat tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj.
Am facut protocolul de chimioterapie preoperator iar cand am facut un nou CT dupa tratament ,doctorii din Cluj au ajuns la concluzia ca suntem un caz nou si pentru ei.

Tumorile s-au mai diminuat, in proportii diferite, dar tot nu poate fi inca operata.Chirurgii din tara cu care am discutat (din Cluj si Bucuresti) au spus ca nu pot decat sa scoata rinichii. Scoaterea ambilor rinichi presupune dializa pana in momentul in care se poate face un transplant, care s-ar putea realiza abia dupa minim 2 ani de la terminarea chimioterapiei (care nu se va sfarsi odata cu operatia), deoarece nu trebuie sa mai existe in organism nici o celula canceroasa pentru a se putea face transplantul. In aceasta perioada ar trebui sa facem dializa.
Deasemenea doctorii din tara cred ca daca ajungem sa depindem de dializa de la o varsta atat de frageda (pana in 2 ani), fetita nu va rezista fizic acestui proces. Doctorii ne sfatuiesc sa mai continuam chimioterapia pana nu mai raspunde la tratament si atunci sa intervina chirurgical foarte rapid. Stefania fiind atat de mica riscurile operatiei sunt foarte mari si lipsa aparaturii performante din Romania ii poate pune chiar viata in pericol.

Datorita vestilor atat de nemultumitoare primite de la doctorii chirurgi din tara am luat legatura si cu cei din afara, contactand mai multe clinici din Italia, Austria si Turcia.
Un prim raspuns a venit din Italia, comunicandu-ne faptul ca deocamdata ar putea salva o parte din rinichiul drept al copilei noastre, dar sansele de salvare a unuia sau chiar a ambilor rinichi, ar putea creste daca raspunde, in continuare, la tratament.

Operatia in Italia costa 22800 EUR (initial, la prima discutie, ne-au spus ca ar costa aproximativ 10000 EUR, insa nu s-a avut in vedere faptul ca sunt necesare doua interventii, cate una pentru fiecare rinichi), bani pe care nu ni-i putem permite dintr-o indemnizatie de crestere copil si salariul sotului de 800 RON pe luna.
Un imprumut bancar nu mai putem face, pentru ca nu ne mai incadram, avand deja o rata de 120 EUR pe luna si cheltuielile aferente, avand si copilul in intretinere, iar unul din medicamentele folosite in tratamentul curent este achizitionat de noi, nemaifiind importat in Romania.
In disperarea de a ne salva fetita apelam la bunavointa, sprijinul dvs si al celorlalti pentru a putea strange suma de bani necesara operatiei.

Cazul fetitei noastre este atipic, doctorii se intreaba cum de are functie renala buna fiind atat de multe tumori in ambii rinichi.Noi stim de ce , pentru ca este o luptatoare.

In situatia in care nu ne puteti ajuta financiar, va rugam sa transmiteti apelul nostru disperat catre alte persoane, pentru a populariza cazul nostru, in speranta ca , putin cate putin, o vom putea ajuta pe Stefania, ii vom da o sansa la copilarie, la viata.

Reclame

7 comentarii Add your own

 • 1. Prodan Leontina  |  Octombrie 21, 2011 la 10:11 pm

  Stefania este un copil minunat, o mica luptatoare care sigur va castiga aceasta lupta pe care o duce. Suntem alaturi de ea si de dumneavoastra. Leontina si Miruna Prodan

  Răspunde
  • 2. serban  |  Ianuarie 26, 2012 la 10:56 pm

   buna ziua! as dori sa fiu contactat pe e-mail de catre doamna Prodan. adresa este : serban2011[at]gmail.com

   Răspunde
 • 3. Mirela  |  Octombrie 21, 2011 la 11:23 pm

  Multumim din suflet Leontinei Prodan, care a trait o experienta similara (fetita lor – Miruna- a avut o tumoare intracraniana) pe care au depasit-o cu bine si care este alaturi de noi si ne-a indrumat in toate demersurile initiate.
  Dumnezeu sa va rasplateasca pe toti cei care sunteti alaturi de noi, intr-un fel sau altul.

  Mirela

  Răspunde
 • 4. Parinti disperati. – cabral.ro  |  Octombrie 28, 2011 la 7:05 pm

  […] – Stefania, care are doi mici rinichi chinuiti de formatiuni canceroase si are nevoie de 28.000 euro pentru doua operatii succesive absolut vitale; […]

  Răspunde
 • 5. Părinţi disperaţi « pitic mic  |  Octombrie 29, 2011 la 1:36 am

  […] – Stefania, care are doi mici rinichi chinuiti de formatiuni canceroase si are nevoie de 28.000 euro pentru doua operatii succesive absolut vitale; […]

  Răspunde
 • 6. Nitu Georgiana  |  Noiembrie 10, 2011 la 12:05 pm

  Buna Mirela,
  Inteleg situatia ta punandu-ma in locul tau dar sa si fiu acolo e greu de imaginat. Sunt alaturi de tine, ma rog lui Dumnezeu pentru Stefania s-o vindece El, El a vindecat si a inviat o fetita care murise si cred ca o poate vindeca pe Stefania, dar vrea sa apelati la El, sa-I cereti Lui ajutor, sa veniti inaintea Lui cu inima zdrobita spunandu-i ca prin puterile voastre omenesti ati facut tot ce-ati putut si veti face in continuare dar aveti nevoie de El. Domnul sa va ajute sa-L primiti pe El in viata voastra iar eu stiu ca are un plan cu Stefania iar voua nu va da mai mult decat puteti duce.
  Georgiana Nitu

  Răspunde
 • 7. Mirela Margineanu  |  Decembrie 11, 2011 la 3:30 pm

  Stefania este o luptatoare pentru ca are cu cine semana! In afara rugaciunilor pentru sanatatea ei, pe care le rostim de la inceput, incercam sa popularizam si noi.
  Craciunul este un moment al minunilor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d blogeri au apreciat asta: